MLADEN OPAČIĆ je specijalista u oblasti fizičke pripreme i rekreacije. Zvanje Diplomirani profesor sporta stekao nakon završenih osnovnih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu.

Po prestanku aktivnog bavljenja rukometom, 2007. godine počinje sa radom u funkciji kondicionog trenera u Rukometnom klubu „S.K. Beo-grad“.

Od 2008. godine radi kao personalni trener u Akademiji zdravog zivota Profex kod prof. Duška Ilića kao jedan od najboljih njegovih studenata. Naredne 2 godine provodi radeći sa velikim brojem klijenata različitog profila (redukcija telesne mase, rehabilitacija, rekreacija i sportisti).

Već 2010. prelazi da radi u Fitnes studio MVP-GYM kod Vlada Kaplarevića (kondicioni trener Nenada Zimonjića). Naredne 3 godine sa velikim uspehom radi u navedenom fitnes studiu i doprinosi radu na kondicionoj pripremi mladih tenisera i velikog broja klijenata različitih profila. Tokom rada je ostvarena uspešna saradnja sa tensikim trenerima Branisalvom Jevremovićem i Ivanom Gažom.

U sezoni 2011/2012 uporedo radi kao kondicioni trener u Odbojkaškom klubu „Stara Pazova“ gde trenira sportiste najvišeg državnog ranga.

Krajem 2012. godine sa kolegom Bojanom Avramovićem osniva Centar za fitnes i rehabilitaciju TOP GYM.

Od 2014. godine zadužen je za fizičku pripremu svih selekcija u Vaterpolo klubu Partizan, sve mlađe uzrasne kategorije i igrači prvog tima.

Kao kondicioni trener vaterpolo reprezentacije Srbije osvajač zlatne medalje na Evropskim olimpijskim igrama 2015. god. u Bakuu.

Kondicioni trener rukometnog kluba Al Najma iz Bahreina(šampion države) od 2015. god.